Meet Dina Tokio’s Lazydoll

I didn’t realize Dina Tokio is vastly famous among Indonesians (well, at least in Jakarta, that’s for sure) hijabers until last Sunday, until I came to the Sisterhood by Dian Pelangi event. For those wondering about her, Dina Tokio is a muslim fashion blogger and an aspiring designer from London, UK. Her followers adore this 22 year old half-English half-Egyptian diva for her daring-with-an-edge style. She defines her style as spontaneous, a lil bit crazy and off the limit. She’s also known for her visibly bigger-than-ordinary hair bump (once I got the question from a forum member on where could she get the ‘Dina-Tokio hair clamp’ :D)

When she was asked how she felt to be here in Jakarta, she replied that she didn’t expect such great and enthusiastic welcome from the lovely sisters here. In her hometown, London, she is just an ordinary girl, who happens to be a blogger. Nobody recognizes her in the street, let alone asks her to take a picture together. But here, she has got many followers who recognize her through her signature style right away.

Since she’s very passionate about fashion, it’s no surprise that she then created her own label, Lazydoll. What a quirky name! As catchy as it sounds, Lazydoll offers an artistic definition of covered fashion, loud and sophisticated! Dina’s designs are fresh and firing as she uses traditional techniques to create modern looks. Her designs have chic and contemporary twists in sublime colors and luxurious fabrics. During the main event of Sisterhood by Dian Pelangi, Dina exclusively brought her collection from London for preview, which was truly a privilege.

This oversized pocket dress is the signature look of her collection.

 

‘Messy’ yet artsy-paint on shirt, long skirt, and blazer dominate the collections. The collection has distinct structures, something that we don’t find here often, especially in Indonesian muslim brands. Curious? Below are some of her collection. Really love those print!

What do you think about Dina Tokio’s Lazydoll collection?

  • Pingback: Fashionese Daily

  • Pingback: Grosir Crocs Indo

  • Pingback: Hanifa Ambadar

  • Pingback: ✨Rika R✨

  • http://femaledaily.com/member.php?username=rere rere

    wow! bold and graphic, clearly not for the faint-hearted. I love, love the print dress on the last picture (on the right) but I don’t think I would dare to wear it. maybe as an accent, but not as a long dress :)

  • http://femaledaily.com/member.php?username=ketupatkartini ketupatkartini

    hahaha..betool re, kaya yg terakhir itu, liatnya keren banget loooh… tapi kalo buat pake sendiri.. umm, all over begituu? hahaha langsung jadi pusat perhatian seketika.

    love those bold print… itu bikin custom print gitu gimana ya?

  • http://femaledaily.com/member.php?username=rere rere

    mungkin kita harus tanya tje2p sebagai ahli kain… mari jeng tjepi? tapi beneran kagum sama kreatifitasnya dan motifnya yang berani. sepertinya Dina ngambil spidol lalu gambar sendiri di kain, makanya warna2nya jadi jreng-jreng gitu.

    gue ngebayang dress dengan motif super keren itu kalo dijadiin mod dress pendek pasti keren banget! pakenya sama go-go boots, macam gaya andy warhol lah… tapi bukan jadi baju muslim dong ya? :D :D

  • http://femaledaily.com/member.php?username=Etoy Etoy

    Gw udah 2tahun ini tinggal di Egypt and I can tell you guys cewe2 disini rata2 kalau pakai hijab emang begitu style nya. Di untel2 bentuk drapery. Some of them lucu2 aja but for the unfortunate ones kelihatan lebih “besar” kepalanya. And mereka seneng banget tabrak warna dan print. They’re pretty bold in style IMO :)
    Dan itu hampir seragam di semua kalangan, mau yang naik sedan or yang naik onta hehe ngga deng maksudnya yg naik angkot ;)

  • http://femaledaily.com/member.php?username=nenglita nenglita

    Etoy, ho oh kenapa kepalanya jadi terlihat besar sekali, ya? *halah*
    Sebagai pemilik kepala besar, gue sangat tidak nyaman kalau ‘konde’ dalam hijab gue kegedean :D

    • http://femaledaily.com/member.php?username=Etoy Etoy

      Nenglita Gw jg ga ngerti, malah ada yg pake syal yg ada pinggiran kriwil2 itu. Nah si kriwil2 itu menjuntai aja dr atas kepala turun ke bawah. Trus sama mereka dikasih aksen kacamata item gede dijadiin bando, that’s very typical here. Kl itu kita nyebutnya hijab Medusa hehe iseng banget yah. But si mbak Dina Tokio ini emg udah setelan model kayaknya, lebih stylish and pas banget badannya langsing sing sing sing :)

  • http://femaledaily.com/member.php?username=DewiDeesha Dewi Deesha

    keren & berani… cuman klo gw yang make gimana yak :D

  • http://femaledaily.com/member.php?username=amyiljas amyiljas

    Jilbab gedenya gk terlalu trend kok. Kalo org Turki, Persia emng gitu tipikal pake jilbabnya. Mungkin di Jkt masih blm awam kali ya..
    Gue pribadi sih gk suka kalo jilbab jd segede deren begitu, soalnya kalo jalan pasti org belakang kealingan, apalagi kalo di bioskop hehehe..

  • http://femaledaily.com/member.php?username=Hazza Hazza

    love her so much,,, dia bener2 membanggakan sekaligus bikin semangat muslimah berjilbab lainnya untuk maju, dia jadi salah satu finalis di acara seperti fashion challenge di UK, dan dia satu2nya yang pakai jilbab. proud of her so much ♥♥♥♥♥

  • http://femaledaily.com/member.php?username=ketupatkartini ketupatkartini

    Hazza, wow malah baru tau saya… thanks for sharing,
    amyiljas, betuul.. gak nyaman ah kepala guede gitu, ga bisa pake helm :p

  • http://femaledaily.com/member.php?username=andonesy89 andonesy89

    wow baju terakhirrr hgilerrr ^^