Sariayu 25 Years Anniversary Eye Shadow Palette

I first heard about the Sariayu 25 Years Anniversary Eye Shadow Palette in the Female Daily Forum’s Sariayu thread. After hunting for a few weeks, I finally got my hands on one a few days ago. The ladies are right, it is a gorgeous palette. Befitting it’s name, the palette includes 25 eye shadow shades from various collections of the past 25 years.

The back cover lists all the themes from previous collections, from 1987 to 2011. As I looked over the collection titles, I can’t believe I still recall some from the late 80′s and early 90′s (anyone else remember Puri Prameswari and Riwayat Asmat?). Time flies indeed.

The palette is nicely packaged, if a bit simple. There is a little mirror inside, which I appreciate. The whole palette is light enough that you can hold it up to your face in one hand as you paint the canvas that is your eyes.

Of the 25 colors, two are cream shadows (I recall this from a not-so-distant past collection), and at least two are relatively matte (the navy in the first row and the dark purple in the last row). The rest are shimmery and some bordering on the frosty. Some of these eye shadows are more chalky than the rest, but in general I find Sariayu eyeshadows soft, wonderfully pigmented and true to color, easy to blend, and with a good eye shadow base, will last at least 6 hours.

There are a lot of pinks and reds in the collection; when swatched side by side, they don’t look too similar, yet I wonder at the practicality of all these reds. There are also three silvery shadows, and including the gray-silver cream shadow, I think we’re at least one too many. I’d have liked the palette to include the amazing olive-brown from last year, and one real gunmetal gray, but alas, at the retail price of Rp170,000, I think this is good value and will let you create numerous eye looks.

As they say, a picture speaks a thousand words, so I’ll let you browse the gallery of product pictures and swatches and judge for yourself. More discussion on this product can be found in the Sariayu thread, and as more members get their hands on this palette, no doubt some eye looks will start popping up in the FOTD thread. Enjoy!

  • Pingback: Fashionese Daily

  • Pingback: Martha Tilaar Group

  • Pingback: diyah susanti

  • Pingback: deszell

  • Pingback: p a n c h i t a

  • Lisa Nelfia

    waduhhh…warnanya gonjreng bangetttsss…

  • puti

    warnanya meriah ya…,kayak gini ya hadiah u quiz 25th sariayu yg kemarin? *belon dapet soalnya* :(

  • http://www.moporie.com PheeBee

    ahhhhhhhhhhhhhhh lena rese!!!! g di racunin mizz_rainy dah dari bbrp mgg lalu tp bertahan ga mo beli, nah sekarang g kan jadi pengen T.T *nangis sambil kekepin dompet*

    • lena

      kalo udah liat aslinya, pasti lebih kepengen lagi :D
      cakep kok cong, ringat banget lagi….

  • http://www.fashionesedaily.com vanya

    PheeBee ayooo belii.. namanya kan Support Indonesian Product :D

    • lena

      huahahaha vanya cari temen :D
      gue lagi demen, tiap hari gue pake sekarang van :D

      • http://www.moporie.com PheeBee

        iya nihhh van, len…. tar malem g malah mo ke GI beli 1. itu warnanya pigmented abis. trus harga bersahabat *lirik UD BOS I, BOS II, BOS alice, BOS III -.-”
        tadinya mah kekeuh ga mo beli dah kebanyakan tp liat nih blog ga nahan euy

  • http://www.acupofjenns.blogspot.com julejen

    Lena gw punya udah sampe di adik gw. Thx ya Len.

    • lena

      sip sip. jadi adek loe boleh colek2 gak? :D

      • http://www.acupofjenns.blogspot.com julejen

        Dese ga hobi lenong Len hahah *aman*

  • Anthy

    iya ya..kayak gini hadiahnya quiz Sariayu kmrn? blm terima juga kayak Puti…

    • lena

      quiz sariayu di mana sih? kok gue gak tau ada quiz…

  • puti

    anthy….. :)

  • lita

    terharu gw lihat koleksi ini T_T

  • chocolick

    bagus2 warnanya tapi berhub gw jarang make eye shadow jadi cuma liat2 aja :p

  • mayavanie

    lena, Quiz di FD, 25 Tahun Trend Warna Sariayu di Indonesia, NOVEMBER 18TH, 2010. sama aku jg belum terima hadiahnya. kok jd ngomongin hadiah ya? he he he

    • lena

      thanks for the info jeng, pantesan gak tau, tgl2 segitu gue lagi ke laut :D
      gue coba cek ya what’s the status on this.

  • http://www.moporie.com PheeBee

    uda beliiiiiiiiii……………………. racun!!

    • lena

      so,what do you think? :D

      • http://www.moporie.com PheeBee

        hahaha lom sempet toel2 len, maybe this weekend

  • arum handayani

    Belinya dimana sih? Lucu deh…mana kalo Sari Ayu nempel bgt gitu eyeshadownya. Bagus juga buat make-up panggung.

    • lena

      gue beli di grand indonesia, lantas dapat lagi dari affi dan vanya yang membelikan di martha tilaar outlet shop, di markas martha thilaar di pulogadung.

      tampaknya memang belum banyak stoknya, but the sariayu thread has a discussion of where you can get this palette.

  • Pingback: Putri Rina Yulyana

  • http://femaledaily.com/member.php?username=RizkaAgustina RizkaAgustina

    kak Lena, tadi pas aku liputan ke puspita martha school hampir tiap muridnya yg lagi makeup-in model pegang palet ini. waaaahhh.. ga nyesel udah teracuni beli :D

    • Lena

      that’s great to know, memang palettenya ringkas buat ngedandanin cukup pegang satu, warnanya juga versatile, apalagi makeup artist pasti jago ngeblend, jadi bisa kombinasiin warna, bikin warna baru deh.
      you shoulda taken pictures! :D

  • http://femaledaily.com/member.php?username=secretshopper secretshopper

    sudah punyaaa…dan warnanya pertama kali liat lgsg suka (soalnya gw bukan pemakai eyeshadow ekstrim).. cukup soft buat dipakai sehari2, buat yg bisa madu2in warna pasti bisa lebih keren lg.. recommended

  • dee

    bagus banget loh… tahan lama n pekat ^_^ sekali oles uda nemplok… hemat

  • ichaaa

    ih aku pengenn bangeettt..tp beli dmn si itu? sekitaran tmn anggrek ada gak ya?

  • Pingback: I’m Scmoshby. Not Scherbatsky. :) « Oy Vey!!

  • Pingback: EoEga's Mom

  • Pingback: Kiki

  • Pingback: Palet Warna

  • Pingback: Sariayu MarthaTilaar

  • Pingback: My first make-up palette will be… « Palet Warna