Vaseline Healthy Facial Sunblock SPF 30

It’s truly a shame that it’s almost impossible to find an affordable Sunblock here on our tropic country. One treasure that I found during my last trip to Bangkok is the Facial version of the Vaseline Sunblock that Lena has written previously here.

This Vaseline Healthy Facial Sunblock SPF 30 only cost me around Rp51,000 for 30ml, which usually lasted for up to a year. It provides broad spectrum sunscreen which promises to effectively protect your skin from UVA radiation which will causes early sign of aging such as wrinkles and dark spots. On top of that, it also protects your skin from UVB radiation that can cause discoloration and dullness to your facial skin.

The sunblock is non-sticky and it doesn’t leave white cast at all. It doesn’t feel thick like most drugstore sunblock but it is slightly thicker in formula than most Japanese drugstore sunblock. Leave it for 2 minutes before you apply your primer or other make up and it will sink directly into your skin. After the whole day using it, my face doesn’t feel greasy and flaky.

The yogurt contained within this sunblock helps to nourish your skin. Whereas the Multi Vitamin will give your skin the needed moisture with the help of Vitamin A, C and E.

Apply this sunblock to your face 10 to 15 minutes before you’re going out into the sun. This sunblock is perfect for those who spend minimal amount of time outside and spend most of the time in door and with dry to combination skin type.

Contains traces of silicone, perfume and alcohol.

I hope this product will be available soon in Indonesia.

  • Leela

    bajusan mana ma biore mal?

  • http://bababububebe.blogspot.com chylpester

    I too hope this product will be avail here soon! love the texture, non greasy and no whitecast!

    in the meantime i’ll settle with Nivea Sun Protect Water Milk :)

  • sylvia.angelina

    Wah? 30ml mah bakal cepet abis kalo ai pake… Penasaran kapan ni produk akan masuk sini :)

  • mommy^sasha

    waduh di Indonesia ngga ada ya?beli dimana nih kalo mau..ada yg mau CP or PO?

  • -BunChan_

    kalo dah masuk indonesia boleh juga nih di coba…..secara SPFnya ampe 30, jadi ga perlu sering2 moles and moles lagi :D

  • kucing penidur

    iyaa setuju, kapan ya masuk indo

    baru liat aja di Guardian tapi yg buat hand and body

  • DesZeLL

    Leela – nantikan review biorenya :p tapi ini gak sewatery biore jadi mungkin untuk kulit berminyak dan normal lebih enak yah. Kalo dipake malem dan outdoor activities juga enak

    Girls, lets pray that it’s gonna come soon. Soalnya lumayan banget nih harganya

    Sylvia_angelina kalo dimuka pakenyakan gak banyak, tipis2 ajah biar gak terlalu patchy hasilnya yang penting merata jadi melindungi muka

  • Affi

    Mal, gue pake yg UV tint-nya Acnes itu sekarang dan lumayan loh. I like texture, light and it’s also slightly tinted so if you want to put powder on top of it, you get some coverage..

    But I want to try this product too! Semoga cepet masuk ke Indonesia yah..

  • Lena

    matljeh, ya tau loe dapet, gue titip mal. dari segi harga sih reasonable ya, tapi kalo tekstur mirip yg body, for my oily skin kayaknya terlalu heavy.
    btw, serius loe 30ml setahun?? combine with other sunblocks ya?

  • lyn

    Affi, gua juga pake tuh yg UV Tint punya Acnes. sempet doubtful di awal, tp ternyata oke juga. agak greasy sih, tp good staying power.
    ntar kalo vaseline ini udah masuk pengen nyoba ah.

  • julejen

    Loh ini belon pernah liat. lucu juga yah, hrgnya masi enak di kantong, dan yg gw demen dr deskripsi nya ga lengket dan cocok buat kulit berminyak.
    Tapi kok ga ada penampakannya di spore ya? biasa kl di singapore ada ga lama masuk indo. Kl sg belon masuk, jadi urusannya masi lama nih kayaknya br bs ada di tanah air.

  • chia

    murah sih yah klo harga segitu………. soal na yg aku pake merk ZA Rp.95.000 n uda cek di sing jg cm murah belasan ribu huhuhu………..

  • b1ttersweet_cho

    ah..kapan ya masuk di indonesia…. menarik banget nih…

  • sunsannyday

    nice review… but still can’t find the product even @foodhall. *berdoa khusyuuuuk cpy cepat ada di indo* ;p

  • ade

    moga cepet masuk ke indo… bner2 butuh sunblock yg lebih terjangkau kantong

    skrg sih lgi pke pnya garnier, tapi kok bikin bruntusan ya? emng sunblock bisa ngefek jadi bruntusan gtu?

  • http://twitter.com/lu_c lu_c

    huaa, pengen punya ini :D apa ada yg jual di mp ya? atau udah ada yg nemu belinya dimana kalo di jkt? :D

  • http://femaledaily.com/member.php?username=miss_dragon miss_dragon

    Sudah setahun tapi produk ini ga kunjung tiba.
    Di Circle K Bali aja lebih banyak bertebaran sunblock nya Banana Boat. hiks..

  • Pingback: Sonya

  • Pingback: Sonya